23
mei
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea verplaatst ruim 800 banen van Zwolle naar Apeldoorn en Leeuwarden

Door het eerder aangekondigde vertrek van zorgverzekeraar Zilveren Kruis uit Zwolle, verhuist het werk van zo’n 830 medewerkers rond de zomer van 2019 naar Apeldoorn (480), Leeuwarden (340) en Leiden (10). Dit zijn drie kernlocaties van moederbedrijf Achmea. Daarnaast is het voornemen dat in dezelfde periode ook De Friesland Zorgverzekeraar naar de Achmea-kernlocatie in Leeuwarden verhuist. In verband met deze verhuizingen wordt dit gebouw vanaf medio juni fors verbouwd en gebruiksklaar gemaakt.

Zilveren Kruis gaat haar werkzaamheden concentreren op drie kernlocaties: Apeldoorn, Leeuwarden en Leiden. De sluiting van de locatie Zwolle en de verplaatsing van de banen vloeien daaruit voort. De ondernemingsraad van Zilveren Kruis heeft recent een positief advies gegeven. De komende tijd zal duidelijk worden hoeveel medewerkers precies meegaan naar de nieuwe locaties. Achmea streeft ernaar zoveel mogelijk medewerkers te behouden bij deze verhuizing.

Verhuizing De Friesland Zorgverzekeraar
De Friesland verhuist, onder voorbehoud van positief advies van haar OR, rond de zomer van 2019 van de Harlingertrekweg naar de Achmea-kernlocatie aan de Sophialaan in Leeuwarden. Deze optie is de afgelopen periode uitgebreid onderzocht en is haalbaar gebleken. De verhuizing is een belangrijke stap in de integratie van Zilveren Kruis en De Friesland (inclusief FBTO Zorg), omdat de medewerkers van deze zorgverzekeraars zo in één kantoor komen te werken. Daarbij blijven de eigenheid en de sterke regionale positionering van De Friesland behouden.

Impuls voor Leeuwarden
Met de verplaatsing van 340 banen van Zwolle naar Leeuwarden wordt ruimschoots invulling gegeven aan de afspraken die eind vorig jaar zijn gemaakt tussen Achmea en De Friesland. Deze substantiële verplaatsing is een belangrijke economische impuls voor Leeuwarden en voor Friesland.