Leeuwarden,
09
november
2018
|
11:35
Europe/Amsterdam

Dokter Appke, de gezondheidsvraag app van De Friesland

Gouden medaille winnaar Epke Zonderland helpt bij de promotie van de app

De Friesland heeft een nieuwe service voor zijn verzekerden: de Dokter Appke app. Zo’n app is bijvoorbeeld handig voor mensen die een zorgvraag hebben maar twijfelen of ze daarmee naar de huisarts moeten. Of als ze ’s avonds of in het weekend een vraag hebben of in het buitenland zitten.

De app is vanaf 10 november beschikbaar voor klanten van De Friesland. Achter de app zit een team van verpleegkundigen van Medicinfo klaar dat via deze app snel én deskundig antwoord geeft op gezondheidsvragen. De app is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 21.00 uur.

 Epke Zonderland helpt bij de promotie

 De naam van de app en die van de Friese topturner Epke   Zonderland suggereren een link, en die is er dan ook. Epke   Zonderland helpt De Friesland bij de promotie van de app.   “Als topsporter en ook als arts weet ik hoe belangrijk het is   om vitaal en gezond te blijven. En als er dan wat is of als je   ergens over twijfelt, loop daar dan niet te lang mee rond.   Dokter Appke kan daar mee helpen en daarom help ik De   Friesland met de promotie van deze app”, aldus Epke   Zonderland.

 Epke Zonderland is een van de gezichten die de campagne   van De Friesland de komende weken ondersteunt. Steven   Hofenk, directeur De Friesland: “Epke Zonderland is alles   waar De Friesland voor staat. Hij is sportief en vitaal,   nuchter en wil na zijn sportcarrière graag verder als arts. Ik   ben er trots op dat Epke ons ondersteunt met de introductie   van deze handige app”.

Over De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar heeft ruim 565.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van Friesland de gezondste en meest vitale provincie te maken