Heerenveen,
28
oktober
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Jerrel Ramdat heeft het Beste Idee van Friesland 2018

Finale wedstrijd Beste Idee van Friesland tijdens FestiVitaal

Jerrel Ramdat uit Leeuwarden heeft het beste idee van Friesland. Hij kwam met 058SamenSterk als winnaar uit de wedstrijd die De Friesland Zorgverzekeraar afgelopen zomer heeft uitgeschreven. De finale met de vier beste ideeën vond vandaag plaats op het beweeg- en doefestival FestiVitaal, dat De Friesland samen met meer dan honderd partners organiseerde in Heerenveen.

De Friesland wil van Friesland de gezondste provincie van Nederland maken, maar kan dit niet alleen. Vandaar dat we ook dit jaar de wedstrijd Het Beste Idee van Friesland hebben gehouden. Iedereen met een goed idee op het gebied van verbetering van vitaliteit en gezondheid kon deze tussen half augustus en half september indienen bij De Friesland. Meer dan vijftig Friezen deden dit.

Jury en publiek

Een jury van deskundigen beoordeelde hun ideeën en nomineerde de vijf beste. Deze werden vervolgens via de website www.hetbesteideevanfriesland.nl voorgelegd aan het publiek. Dat kon de eerste helft van oktober stemmen. Een van de genomineerden haakte echter afgelopen week af, waardoor er vandaag vier finalisten waren.

Winnaar Jerrel Ramdat uit Leeuwarden krijgt 7500 euro om zijn idee 058SamenSterk uit te voeren. Met zijn plan wil hij zich inzetten om bewoners van aandachtswijken een gezonde leefstijl te laten ontwikkelen. Voormalig diabetespatiënt Ramdat heeft aan den lijve ondervonden dat een gezonde leefstijl ervoor kan zorgen dat mensen afvallen en minder medicatie hoeven te nemen.

Yoga en volhouden

Yoga als interventie voor verbetering van het zelfbeeld en voor het herstel bij adolescenten na een psychose? van Floor Hijlkema uit Uitwellingerga won de tweede prijs, een geldbedrag van 5000 euro. In een aantal landen wordt yoga al ingezet in de behandeling van adolescenten na een psychose. Ze wil dit hier ook ontwikkelen.

De derde prijs is naar Harold Dijkstra uit Stiens gegaan. Met de gewonnen 2500 euro kan hij het door hem bedachte platform Volhouden.NU ontwikkelen. Op het platform kunnen mensen met goede voornemens elkaar aanmoedigen en steunen om ze vol te kunnen houden.

De vierde finalist krijgt een aanmoedigingsprijs van 1000 euro. Deze gaat naar Dick Schrama uit Heeg. Hij heeft het idee ‘Welk dorp/wijk is het fitst’ ingebracht. Het is een competitie van tien dorpen en/of wijken, die met elkaar de strijd aangaan op het gebied van gezondheidsverbetering. Alle dorpen en wijken krijgen ondersteuning bij het afvallen, het stoppen met roken en meer te bewegen. Regionale media kunnen deze strijd dan volgen.

Meer informatie over de ideeën van de deelnemers staat op www.hetbesteideevanfriesland.nl.

Over De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar heeft ruim 565.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van Friesland de gezondste en meest vitale provincie te maken.