Leeuwarden,
02
oktober
2018
|
13:08
Europe/Amsterdam

Pop up-box over zorg en gezondheid in Leeuwarden, Sneek en Heerenveen

Maak kennis met robots in de zorg

Met een glazen tentoonstellingsruimte gaat De Friesland de komende weken op tournee in Leeuwarden, Sneek en Heerenveen. In het centrum kunnen bezoekers op de zaterdagen in de box een voorproefje krijgen van FestiVitaal, het festival dat op zondag 28 oktober in Heerenveen plaatsvindt. FestiVitaal staat in het teken van vitaliteit en gezondheid.

Bezoekers van de pop up-box kunnen een gezondheidscheck laten doen door een echte professional. Na de metingen krijgen ze een beeld van de gezondheidsrisico’s en een advies hoe daar mee om te gaan.

Robottechnologie wordt volop ingezet in de gezondheidssector: van een robotkat voor mensen met dementie of autisme tot een robot die een chirurg ondersteunt in de operatiekamer. In de pop up-box kunnen bezoekers kennismaken met de robotkat en een robot die patiënten gezelschap houdt en hen er aan herinnert medicijnen in te nemen. Bezoekers maken zelf kans op een robot als ze meedoen aan de actie in de pop up-box.

FestiVitaal: het gezonde dagje uit

FestiVitaal staat in het teken van een gezonde en vitale levensstijl. Het is een dagje uit voor jong en oud met boordevol activiteiten op het gebied van natuur en gezondheid, voeding, muziek en dans, beweging en sport en leuke activiteiten voor kinderen.

De Friesland organiseert dit festival - samen met meer dan honderd partners - omdat hij de ambitie heeft om van het noorden de gezondste regio van Nederland te maken. Het festival vindt plaats op 28 oktober in recreatiegebied De Heide in Heerenveen.

Meer informatie staat op www.festivitaal.nl

Over De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar heeft ruim 565.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van Friesland de gezondste en meest vitale provincie te maken.