Leeuwarden,
17
mei
2022
|
09:53
Europe/Amsterdam

10 x € 10.000,- voor een idee over vitaliteit of preventie!

Jubileumactie 10 jaar Stichting De Friesland

sDF

Stichting De Friesland is op zoek naar ideeën die de vitaliteit verbetert in dorpen of wijken in Friesland. Of ideeën die gericht zijn op preventie of het bevorderen van contact tussen mensen. Bijvoorbeeld een idee om eenzaamheid te bestrijden, een sociale moestuin voor de wijk, of een idee om zorg makkelijker en lokaal te regelen.

Financiële steun voor 10 lokale ideeën
Stichting De Friesland bestaat dit jaar 10 jaar en organiseert om dat te vieren deze jubileumactie. Steven Hofenk, directeur De Friesland en bestuurslid van de stichting: “Normaal gesproken steunt de Stichting grotere projecten rond zorginnovaties en preventie maar met deze jubileumactie steunen we graag ook 10 wat kleinere, lokale vitaliteitsprojecten. We hebben al veel innovaties ondersteund in Friesland de afgelopen 10 jaar. Hopelijk komen daar ook 10 hele mooie lokale projecten bij!”

Ideeën aanleveren tot 1 juli
De stichting is op zoek naar initiatieven die nog opgezet moeten worden of die dankzij de bijdrage een mooi vervolg krijgen. Het  idee moet gericht zijn op een groep van minimaal 25 mensen. Het maximale bedrag dat kan worden aangevraagd is € 10.000 (inclusief btw). Het bestuur van Stichting De Friesland besluit welke 10 projecten ondersteund worden met een geldbedrag. Om in aanmerking te komen, moet het idee voldoen aan de voorwaarden die te vinden zijn op stichtingdefriesland.nl/10jaar. Op deze site kan ook het aanvraagformulier worden ingevuld. Dat kan tot uiterlijk 1 juli 2022.

Boilerplate

Over Stichting De Friesland
De stichting is opgericht na de fusie tussen De Friesland en Achmea om de zorg en vitaliteit van Friese inwoners te verbeteren. De kas is gevuld met schenkingen die De Friesland bij deze fusie heeft ontvangen. Deze financiële middelen staan dus los van premiegelden van De Friesland. De Stichting is nauw verbonden met zorgverzekeraar De Friesland en heeft inmiddels meer dan 100 projecten ondersteund zoals ‘Dans op recept’ voor mensen met Parkinson. Omdat ook lokale projecten het verschil kunnen maken om de zorg en vitaliteit te verbeteren organiseren ze dit jubileumjaar een actie voor lokale ideeën die de vitaliteit en zorg beter maken.