26
september
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea voegt zorgdivisies samen

Leeuwarden wordt derde kernlocatie voor zorgverzekeringen

 

Zeist/Leeuwarden/Leiden, 26 september 2017 – Achmea voegt op 1 januari 2018 haar twee zorgdivisies samen. Hierdoor ontstaat één divisie waarin naast de zorgverzekeringsactiviteiten van de merken Zilveren Kruis, Interpolis, ProLife, Avéro en OZF, ook die van De Friesland en FBTO vallen. De samenvoeging heeft geen gevolgen voor klanten. De Friesland en FBTO Zorg blijven gevestigd in Leeuwarden. Achmea heeft Leeuwarden naast Leiden en Apeldoorn benoemd als kernlocatie voor zorgverzekeringen.

Duurzame oplossing
Aanleiding voor de samenvoeging is de situatie bij FBTO Zorg (nu nog onderdeel van divisie De Friesland). Deze zorgverzekeraar kende de afgelopen jaren een sterke groei in het aantal klanten, maar kreeg dit jaar te maken met een aantal financiële tegenvallers, zoals onverwacht hoge zorgkosten. Om deze tegenvallers op te vangen, is het integreren van zowel De Friesland als FBTO Zorg in de divisie Zilveren Kruis de meest duurzame oplossing. De samenvoeging van De Friesland met Zilveren Kruis is overigens vanaf het moment van de fusie tussen De Friesland en Achmea in 2012 voor de langere termijn een optie geweest. De ontwikkeling rond FBTO heeft een versnelling van deze plannen teweeggebracht. Het betreft hier een voorgenomen samenvoeging die nog moet worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Zorgmerken De Friesland en FBTO blijven bestaan
Achmea vindt het belangrijk dat beide merken hun sterke positie behouden. FBTO blijft zich richten op de landelijke markt. De Friesland houdt zijn focus op de sterke regionale positionering, zijn eigen strategisch beleid en ook zijn eigen zorginkoopbeleid.