Assen,
26
oktober
2019
|
18:45
Europe/Amsterdam

Apenkooi XL in Assen zeer succesvol

De Friesland organiseert groot spel- en beweegevenement

Het Apenkooi XL-evenement in Assen was vanmiddag een groot succes. Op het Koopmansplein renden, sprongen en klommen maar liefst 1.000 deelnemers op het parcours, op jacht naar de meeste bananen. Het evenement van zorgverzekeraar De Friesland is bedoeld om mensen op een leuke manier in beweging te krijgen.

De regionale zorgverzekeraar De Friesland organiseerde het evenement samen met AventuurMakers en Sport Fryslân. Het is een vervolg op eerdere en vaak kleinere edities in de drie noordelijke provincies. Begin juli was de Apenkooi XL in Leeuwarden, vorig weekeinde op de Grote Markt in Groningen. Nancy Bosch, manager communicatie De Friesland: ‘’Ik ben bij veel edities geweest. Elke keer is anders, maar het plezier dat iedereen heeft is hetzelfde. Ook vandaag weer in Assen. De lange rijen hebben mij verrast in Assen. Het is de drukst bezochte Apenkooi geworden! ’’

Bewegen is leuk
Bewegen is gezond, maar ook leuk. En apenkooien is beide. Zeker door het spelelement dat De Friesland er aan toe heeft gevoegd. Deelnemers rennen, klimmen, springen op het parcours zonder de grond te raken én zonder geraakt te worden door een van de ballen die vanaf de toren werden gegooid. Wie wel werd geraakt, had een verplichte ‘time out’ en dus minder tijd om bananen te scoren.

‘’Niet alleen kinderen vinden het leuk, ook volwassenen. Die gaan terug naar de kindertijd, denkend aan de laatste gymles op de lagere of basisschool, wanneer de gymzaal volstond met spullen voor het apenkooien’’, aldus Nancy Bosch.

Vitaliteit en preventie
Zorgverzekeraar De Friesland verzekert zorg, maar richt zich ook op vitaliteit en preventie. Bewegen is daar een belangrijk onderdeel van, aldus Bosch. ‘’Met bewegen bedoelen we zeker niet alleen sporten. Alle vormen van beweging zijn goed, binnen de mogelijkheden die je hebt. Op die manier doe je wat goed voor je is én wat leuk is om te doen. Daar zit de kracht van beweging in.’’