Groningen,
20
oktober
2019
|
19:51
Europe/Amsterdam

Apenkooi XL: ook Groningers vinden bewegen leuk

Groot beweegevenement De Friesland op Grote Markt trekt veel publiek

Rennen en vliegen op de Grote Markt, op jacht naar de meeste bananen. Het Apenkooi XL-evenement van De Friesland in de Groninger binnenstad was vanmiddag een groot succes. Een recordaantal van 750 deelnemers, in de leeftijd van 7 tot 79 jaar, waagde zich op het parcours.

De Friesland organiseerde het evenement samen met AventuurMakers en Sport Fryslân. Het is een vervolg op eerdere en vaak kleinere edities in de drie noordelijke provincies. Begin juli was de Apenkooi XL in Leeuwarden. Het succes en het enthousiasme smaakte naar meer. Nancy Bosch, manager communicatie De Friesland: ‘’En daarom hebben we het vandaag nog eens dunnetjes over gedaan in Groningen. En dat was fantastisch! Zoveel publiek en zoveel enthousiaste deelnemers. Het was boven onze verwachting.’’

Bewegen is gezond, maar ook leuk. En apenkooien is beide. Zeker door het spelelement dat De Friesland er aan toe heeft gevoegd. Deelnemers rennen, klimmen, springen op het parcours zonder de grond te raken én zonder geraakt te worden door een van de ballen die vanaf de toren werden gegooid. Wie wel werd geraakt, had een verplichte ‘time out’ en dus minder tijd om bananen te scoren.

‘’Niet alleen kinderen vinden het leuk, ook volwassenen. Die gaan terug naar de kindertijd, denkend aan de laatste gymles op de lagere of basisschool, wanneer de gymzaal volstond met spullen voor het apenkooien’’, aldus Nancy Bosch, die zich zelf ook een paar keer op het parcours waagde.

Vitaliteit en preventie

Zorgverzekeraar De Friesland verzekert zorg, maar richt zich ook op vitaliteit en preventie. Bewegen is daar een belangrijk onderdeel van, aldus Bosch. ‘’Met bewegen bedoelen we zeker niet alleen sporten. Alle vormen van beweging zijn goed, binnen de mogelijkheden die je hebt. Op die manier doe je wat goed voor je is én wat leuk is om te doen. Daar zit de kracht van beweging in.’’

Op zaterdagmiddag 26 oktober is Assen aan de beurt. Dan staan we met de Apenkooi XL op het Koopmansplein. 

Over De Friesland

De Friesland heeft zo'n 568.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van het Noorden de gezondste en meest vitale regio te maken.