12
november
2022
|
09:59
Europe/Amsterdam

Basispremie 2023 De Friesland vastgesteld

De zorgpremie voor de populairste basisverzekering van De Friesland, de Alles Verzorgd Polis, gaat in 2023 naar een maandpremie van € 138,95. Op dit moment is dat € 131,45. De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen met maximaal € 2,50.

Zorgkosten stijgen
“Volgend jaar nemen de zorgkosten toe. Dat komt onder andere door stijgende loon- en materiaalkosten in de zorg en het feit dat we met elkaar meer zorg gebruiken”, aldus Steven Hofenk, directeur De Friesland.

Samenwerken in de regio
De zorg in Nederland staat voor grote uitdagingen. De vergrijzing en het feit dat we langer leven zorgen ervoor dat de vraag naar zorg snel stijgt. Daarnaast is er sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Steven Hofenk: “De uitdagingen kunnen we alleen samen aanpakken. In Friesland hebben we daarom op basis van een regiovisie met zorgaanbieders en gemeenten plannen gemaakt om de zorg anders te organiseren. Zodat we ook in de toekomst voldoende zorg in Friesland houden. Mooi voorbeeld is het Domein overstijgend Loket waar we samen met de gemeenten helpen met de zorgvraag van Friezen.”

Samen Fitter vitaliteitsplatform
Steven vervolgt: “Daarnaast blijven we ons actief inzetten om van Friesland de meest gezonde en vitale mienskip van Nederland te maken. Bijvoorbeeld via ons vitaliteitsplatform Samen Fitter, hét vitaliteitsplatform voor iedereen die bewuster wil omgaan met z’n gezondheid.”

Samen Fitter werkt veel samen met lokale partijen zoals Poiesz supermarkten om te inspireren, motiveren en activeren. Het gezonde aanbod van deze partijen staat in de Samen Fitter webshop. Een volgende ontwikkeling is een beloningssysteem en een app. Samen Fitter leden worden dan beloond voor hun gezonde gedrag. De beloning kan worden gebruikt in de webshop.

De online Zelf Bewust Polis
De premie van de online polis van De Friesland, de Zelf Bewust Polis gaat in 2023 naar een maandpremie van € 130,95.