12
november
2020
|
09:17
Europe/Amsterdam

Basispremie De Friesland stijgt beperkt

De Friesland zet opnieuw reserves in

De zorgpremie voor de populairste basisverzekering van De Friesland, de Alles Verzorgd Polis, gaat in 2021 naar een maandpremie van € 128,45. Op dit moment is dat € 125,45. De verruiming van vergoedingen in de basisverzekering en de stijgende loonkosten in de zorg maken een verhoging nodig. Maar door onder meer de inzet van eigen reserves is dit slechts beperkt.

Inzet reserves
‘’Van onze kant doen we er alles aan om de zorgpremie betaalbaar te houden. Onder meer door goed te letten op onze eigen bedrijfskosten en door een deel van ons eigen vermogen in te zetten. Het is het zesde jaar op rij dat De Friesland eigen vermogen inzet om premiestijgingen te dempen. Dit jaar gebruiken we hiervoor circa € 13,5 miljoen’’, legt Steven Hofenk, directeur De Friesland, uit.

Corona en goede zorg dichtbij
“Het zijn bijzondere tijden voor de zorg en ik heb diep respect voor de inzet van alle zorgverleners. Wij steunen daarom samen met de andere zorgverzekeraars de zorgaanbieders financieel. We doen dat om voor onze verzekerden nu maar ook na de coronacrisis goede zorg dichtbij te behouden,” aldus Steven Hofenk.

Samen gezond & vitaal
De Friesland gelooft erin dat we elkaar willen helpen langer gezond en vitaal te leven. “Wij gaan voor de meest gezonde en vitale mienskip van Nederland. Bijvoorbeeld via de Vitale regio Friesland waarbij we ons samen met o.a. de GGD en zorgaanbieders inzetten om van Friesland de gezondste provincie te maken. Maar ook met programma’s voor onze verzekerden en doejemee.nl. Past allemaal in het gedachtegoed van de mienskip; als iedereen een bijdrage levert aan gezondheid en vitaliteit, houden we de zorgpremie ook op termijn betaalbaar. Mooi dat ook dit jaar Epke Zonderland ons daar weer bij helpt!”

Steven Hofenk: “Ook investeren we in zorginnovatie in onze regio. Bijvoorbeeld in Dokter Appke, de app voor gezondheidsvragen waarmee nu ook online beeldbellen met een huisarts mogelijk is. Daarnaast werken we samen met zorgaanbieders en andere partijen aan de ontwikkeling van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving van het Noorden. Deze kan de burger verrijken met allerlei programma’s op het gebied van zorg, gezondheid en vitaliteit. Daarmee heeft de burger regie over al zijn zorgdata.”

De online Zelf Bewust Polis
De premie van de online polis van De Friesland, de Zelf Bewust Polis, gaat in 2021 naar een maandpremie van € 113,-. Op dit moment is dat € 110,50.