12
november
2021
|
09:57
Europe/Amsterdam

Basispremie De Friesland vastgesteld

De Friesland beperkt premiestijging door inzet reserves

De zorgpremie voor de populairste basisverzekering van De Friesland, de Alles Verzorgd Polis, gaat in 2022 naar een maandpremie van € 131,45. Op dit moment is dat € 128,45. De premies van de meest gekozen aanvullende verzekeringen blijven gelijk. Een aantal pakketten kent een beperkte premiestijging.

De premie is in 2022 hoger vanwege de stijgende zorgvraag en loonsverhogingen voor zorgpersoneel. “De stijging van de zorgkosten vangen we ook dit jaar weer deels op door het inzetten van € 36 miljoen van onze reserves,” aldus Steven Hofenk, directeur De Friesland.

Samen vitaal leven
De Friesland wil van het Noorden de meest gezonde en vitale mienskip van Nederland maken. Steven Hofenk: “Naast het regelen van kwalitatief goede zorg, zetten we ons ook in 2022 weer in voor een langer gezond en vitaal leven voor onze verzekerden. Samen met alle partners in Friesland. Concreet vullen we dit in via de Friese Preventie Aanpak. Maar ook met programma’s voor onze verzekerden zoals Sterk te Werk en Samen Fitter. En met Het beste idee, waarbij ook Epke Zonderland ons helpt! Het past allemaal in het gedachtegoed van de mienskip: als iedereen een bijdrage levert aan gezondheid en vitaliteit, houden we de zorgpremie betaalbaar.”

Investeren in innovaties in de regio
Daarnaast blijft De Friesland investeren in innovaties. Steven Hofenk: “Zo ondersteunen we via Dokter Appke in de weekenden Dokterswacht Friesland. In de app kun je via de chat gezondheidsvragen stellen aan een medisch team. Zo kunnen we samen de druk op de huisartsenpost verminderen. Maar ook via onze Stichting De Friesland investeren we. Een van die projecten is Dans op recept. Mede dankzij de hulp van de stichting heeft onderzoek aangetoond dat dansen een positief effect heeft op zowel het fysiek als mentaal functioneren van mensen met Parkinson. Daarom vergoeden we deze danslessen vanaf 2022 deels ook in een aantal aanvullende verzekeringen.”

De online Zelf Bewust Polis
De premie van de online polis van De Friesland, de Zelf Bewust Polis, gaat in 2022 naar een maandpremie van € 113,25. Op dit moment is dat € 113,-.