25
april
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bert van der Hoek bestuursvoorzitter De Friesland

Bert van der Hoek is per direct voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland. Van der Hoek was van 2007 tot en met 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentis. Vanaf oktober 2015 is Van der Hoek in dienst bij De Friesland. Hij begon met een inwerk- en opleidingstraject gevolgd door een toetsing bij de Nederlandsche Bank die recent plaatsvond.

Bert van der Hoek: “Ik ben blij dat ik nu echt aan de slag kan en heb er enorm veel zin in. Naast het opleidingsdeel heb ik de inwerkperiode benut door de medewerkers en de externe relaties te leren kennen. Heb ik in de keuken kunnen meekijken met de succesvolle campagne van De Friesland eind vorig jaar. En heb ik me nadrukkelijk bezig gehouden met ons nieuwe Strategische plan voor de komende jaren. De energie die ik hiervan heb gekregen kan ik nu mooi kwijt in deze functie.”

Jan Ploeg, voorzitter raad van commissarissen van De Friesland: “Wij hadden en hebben het volste vertrouwen in Bert van der Hoek. We zijn blij dat wij hem nu definitief kunnen benoemen. Dit maakt ook dat ik 19 mei met een gerust hart afscheid neem als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Daarnaast alle lof voor Steven Hofenk die op uitstekende wijze het voorzitterschap van de Raad van Bestuur heeft waargenomen na het vertrek van Diana Monissen.”