20
december
2023
|
10:56
Europe/Amsterdam

Binnenkort nieuwe huisartsenpraktijk in Heerenveen

Wachtlijst in deze regio kan nu worden weggewerkt

Met de start van een nieuwe huisartsenpraktijk in Heerenveen, naar verwachting eind januari, komt een einde aan het huisartsentekort in deze regio. De Friesland, de huisartsen in de regio en Dokterszorg Friesland waren samen lange tijd in gesprek over een oplossing voor dit probleem.

Alles gericht op het snel wegwerken van de wachtlijst
“Alle acties zijn er nu opgericht om zo snel mogelijk patiënten te kunnen inschrijven. De Friesland is coördinator van de wachtlijst en veel van onze verzekerden op deze lijst zijn inmiddels benaderd met dit goede nieuws.” aldus Anco Hoekema, inkoper huisartsenzorg namens De Friesland en Zilveren Kruis. 
Martijn van der Werff, bestuurder van Dokterszorg Friesland: “Dit is een mooie uitkomst van onze gezamenlijke inspanningen om de huisartsenzorg beschikbaar te houden.”

Steun partners
Zowel de gemeente Heerenveen als de huisartsengroep Heerenveen hebben hun steun gegeven en werken mee om dit initiatief mogelijk te maken. Voor de nieuwe huisartsenpraktijk is deze steun cruciaal.

Januari kan iedereen op de wachtlijst zich aanmelden bij de nieuwe praktijk
De voorbereidingen zijn in volle gang. In januari worden alle mensen op de wachtlijst opnieuw gebeld om door te geven hoe zij zich als eersten kunnen inschrijven bij de nieuwe praktijk als deze open gaat. Iedereen die in deze regio geen huisarts heeft maar zich nog niet heeft aangemeld voor de wachtlijst, kan de afdeling wachtlijstbemiddeling bellen van zijn of haar zorgverzekeraar voor vragen. Voor De Friesland is dat: (058) 291 33 00 en voor Zilveren Kruis (071) 3640280. Op https://www.mijnzorgverzekeraar.nl/ staan de contactgegevens van de andere zorgverzekeraars.

Combinatie van oorzaken zorgde voor volle praktijken en wachtlijst
Het stoppen van praktijken en veel nieuwe bewoners in nieuwbouwwijken zorgde in deze regio voor volle huisartspraktijken. Deze praktijken gingen vervolgens dicht voor nieuwe patiënten. In meerdere regio’s in Friesland is een huisartsentekort maar Heerenveen kent met bijna 480 gezinnen (ruim 800 gezinsleden) in Friesland de grootste wachtlijst.