Leeuwarden,
22
januari
2019
|
11:25
Europe/Amsterdam

De Friesland groeit met 10.000 verzekerden

Aantal verzekerden stijgt vooral in de Noordelijke drie provincies

Het aantal verzekerden bij De Friesland lijkt na het ‘overstapseizoen’ uit te komen op ongeveer 568.000. Dat is zo’n 10.000 meer dan in 2018. De exacte stand is begin februari duidelijk. Ook de laatste weken van 2018 was het weer erg druk bij De Friesland.

“Ik ben erg tevreden dat nog meer verzekerden ons het vertrouwen hebben gegeven. Naast de hulp van Epke Zonderland in de campagne merken we dat ook de hoge klantwaardering heeft geholpen bij de groei. Onze trouwe verzekerden adviseren familie of vrienden over te stappen naar De Friesland. Dat verklaart onder meer dat er vooral in Noordelijke drie provincies meer verzekerden bij zijn gekomen”, aldus Cid Berger, directeur Marketing, Sales & Innovatie De Friesland.

De Friesland introduceerde in november de gezondheidsvragen app Dokter Appke. Inmiddels hebben bijna 3.000 klanten de app gedownload op hun mobiel en zijn er al 500 gezondheidsvragen gesteld. ‘’We hopen dat nog meer klanten de gratis app downloaden, want hij is erg handig, ook voor op vakantie’’, aldus Berger.

Succesvolle campagne De Friesland
Naast Dokter Appke en de hoge klantwaardering speelde in de campagne ook de wachtlijstbemiddeling een belangrijke rol. Een aantal bijzonderheden:

  • Verzekerden waarderen de service van De Friesland met een 8,3
  • Van het aantal verzekerden bij De Friesland woont zo’n 67% in Fryslân
  • In de Noordelijke provincies heeft het merk De Friesland de voorkeur boven andere merken; De Friesland is dus een sterke regionale partij
  • Vrijdag 28 december was de drukste dag in de campagne met een record van 11.500 telefoontjes op het Klantcontactcentrum

 

Over De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar heeft zo'n 568.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van het Noorden de gezondste en meest vitale regio te maken.