Leeuwarden,
05
juli
2019
|
13:22
Europe/Amsterdam

De Friesland verhuist naar Sophialaan

De Friesland verhuist na 35 jaar van de Harlingertrekweg naar de Sophialaan in Leeuwarden. Dit weekend worden de laatste afdelingen verplaatst naar de Achmea-toren en de naastgelegen panden van Achmea. Vanaf maandag 8 juli werken de medewerkers van De Friesland en het zorgkantoor Friesland vanuit de nieuwe locatie.

De verhuizing is wat fysieke afstand betreft geen grote stap. Toch spelen er verschillende gevoelens bij de medewerkers, weet ook directeur Steven Hofenk. ‘’De ene collega vindt het jammer om het huidige pand te verlaten, omdat hij of zij er al ruim twintig jaar werkt. De andere kijkt er naar uit om op een nieuwe plek in het centrum van Leeuwarden te gaan werken.’’“De nieuwe locatie is helemaal ingericht op het plaats- en tijdonafhankelijk werken. Er is nog een beperkt aantal vaste werkplekken. Afhankelijk van het soort werk kies je bijvoorbeeld voor een concentratieplek, een sta-plek of je werkt thuis of op een flexplek op een andere locatie”, aldus Steven Hofenk.

Grondige renovatie of verhuizen
Voor het pand van De Friesland – Friesland State - aan de Harlingertrekweg waren enkele jaren geleden al plannen gemaakt voor een grondige renovatie van het kantoor. Dat is in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw gebouwd voor en door meerdere ziekenfondsen, de rechtsvoorgangers van De Friesland. Er moest fors worden geïnvesteerd om het pand bruikbaar te houden. Bovendien is er al enige jaren sprake van gedeeltelijke leegstand.

Twee jaar geleden maakte moederconcern Achmea bekend werkzaamheden en werknemers te gaan concentreren op vijf kernlocaties in Nederland, waarvan Leeuwarden er een is. Omdat ook delen van de Achmea-panden aan de Sophialaan en de Lange Marktstraat gedeeltelijk leeg stonden, is besloten voor deze verhuizing van De Friesland. Daarmee worden structureel lagere bedrijfskosten gerealiseerd.

Ook servicepunt en nieuwe huisstijl
De verhuizing is geleidelijk gegaan. Een aantal afdelingen, zoals bijvoorbeeld het klantcontactcentrum en ict, is al eerder verhuisd. Net als aan de Harlingertrekweg kunnen verzekerden op de nieuwe locatie terecht bij een fysiek servicepunt. De balie komt links van de entree aan de Sophialaan. De nieuwe huisstijl is ook zichtbaar. Op de Achmea-toren is het nieuwe logo van De Friesland zichtbaar.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met Friesland State, dat eigendom is van moederconcern Achmea.

Over De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar heeft zo'n 568.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van het Noorden de gezondste en meest vitale regio te maken.