04
december
2020
|
11:59
Europe/Amsterdam

De Friesland verrast 100 mantelzorgers met bloemen

Deze week ontvangen 100 mantelzorgers een prachtig boeket bloemen als dank voor hun inzet. Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, deed De Friesland een oproep op de website en social media om mantelzorgers te nomineren. Deze jaarlijks terugkerende actie is ook nu weer een succes. De 100 mantelzorgers die werden opgegeven door een zoon, dochter, partner, de buren of zomaar iemand uit de omgeving ontvangen deze week namens die genomineerde een prachtig boeket bloemen.

Dag in dag uit klaar staan voor een ander
De Friesland heeft veel bewondering voor iedere mantelzorger die zich inzet om een dierbare te helpen. “Mantelzorgers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Ze staan dag in dag uit klaar voor een ander en zijn zo een onmisbare schakel in de zorg.” Aldus Steven Hofenk, directeur De Friesland.

Meer steun voor mantelzorgers
Naast deze sympathieke actie ondersteunt De Friesland mantelzorgers in de aanvullende verzekering (AV Optimaal). Steven Hofenk: “Omdat het vaak gaat om intensieve zorg voor langere tijd vergoeden wij vervangende hulpverlening in verband met vakantie van een mantelzorger. Én we ondersteunen collega’s die mantelzorger zijn. Bijvoorbeeld door afspraken te maken over flexibele arbeidstijden en via een mantelzorgondersteuner die kan helpen bij de wet- en regelgeving rondom zorg.”

Super!
Onderstaande foto kregen we van de heer Lemstra uit Bolsward, een van de genomineerden. Hij was erg verbaasd en vond het super!