02
februari
2024
|
10:09
Europe/Amsterdam

De Friesland verwelkomt veel nieuwe verzekerden

Goede service, scherpe premie en loyale klanten zorgen voor fraaie stijging

Het aantal verzekerden bij De Friesland is na het ‘overstapseizoen’ uitgekomen op ruim 584.000. Een stijging met ruim 43.000 ten opzichte van 2023. De laatste weken van 2023 was het dan ook extra druk bij De Friesland.

Overstapcijfers in Nederland weer terug naar ‘normaal’
Gemiddeld in Nederland zijn zo’n 7,4% van de verzekerden overgestapt (bron Vektis). Dat is lager dan het opvallend hoge cijfer in 2023 (8,2%). Bij De Friesland zijn veel minder verzekerden dan landelijk overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Veel loyale klanten zijn gebleven en daarnaast kwam er een flink aantal nieuwe verzekerden bij wat geleid heeft tot deze groei. Ook het aandeel verzekerden met een aanvullende verzekering is gestegen bij De Friesland.

“Welkom aan alle nieuwe klanten”
“Mooi dat zoveel meer verzekerden lid zijn geworden bij De Friesland; van harte welkom! Naast een scherpe premie, betrouwbare producten en een goede campagne merken we dat ook de hoge klantwaardering heeft geholpen bij de groei. We werden zelfs in de hele drukke periode aan het einde van het jaar nog beloond met een 8,7 voor klanttevredenheid. We investeren al sinds jaar en dag in zorg en gezondheid in het Noorden. Ook dat wordt gewaardeerd. Mooi om te zien dat we landelijk maar vooral ook in de drie Noordelijke provincies gegroeid zijn qua marktaandeel.”, aldus Cid Berger, directeur De Friesland.