Leeuwarden,
12
mei
2020
|
12:26
Europe/Amsterdam

De Friesland zet verpleegkundigen in het zonnetje

Epke Zonderland bezoekt Nij Smellinghe voor Dag van de Verpleging

Verpleegkundigen en verzorgenden in Friesland worden vandaag, op de internationale Dag van de Verpleging, in het zonnetje gezet door zorgverzekeraar De Friesland. Epke Zonderland, turnkampioen en ambassadeur van De Friesland, ging vanmorgen naar Nij Smellinghe in Drachten om daar namens De Friesland zijn waardering uit te spreken.

De Friesland heeft veel bewondering voor iedereen die zich elke dag inzet om de beste zorg te kunnen leveren. Net als in voorgaande jaren besteedt De Friesland op de verjaardag van Florence Nightingale extra aandacht aan verpleegkundigen en verzorgenden door ze te verrassen met een attentie. Dat gebeurde die keren nog na een nominatie door familie, kennissen en/of patiënten en cliënten.

Attentie voor 25.000 verpleegkundigen en verzorgenden
Dit keer, in deze bijzondere tijd van de corona-uitbraak en de grote inzet van verpleegkundigen en verzorgenden, laat De Friesland haar waardering op een andere wijze blijken. Dit keer zijn er geen nominaties. Zo’n 25.000 verpleegkundigen en verzorgenden, werkend bij ruim 150 Friese zorginstellingen, krijgen een attentie van De Friesland.

Epke Zonderland
Onze ambassadeur Epke Zonderland ging vandaag, samen met zorginkoper Ineke Boxem van De Friesland, naar Nij Smellinghe in Drachten om de presentjes – kaartensets - uit te delen en het verplegend ziekenhuispersoneel te bedanken voor hun belangrijke werk.

‘’Voor kaartensets hebben we bewust gekozen. In een tijd waarin we fysiek afstand houden van elkaar, is het fijn om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Het krijgen of versturen van een kaartje is een klein maar mooi gebaar’’, aldus directeur Steven Hofenk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over De Friesland

De Friesland heeft zo'n 558.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van het Noorden de gezondste en meest vitale regio te maken.