Leeuwarden,
10
augustus
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

De Friesland zoekt het beste idee van Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar wil van Friesland de gezondste provincie van Nederland maken en zoekt naar goede ideeën die dat streven gestalte kunnen geven. Iedereen die een goed idee heeft op het gebied van gezondheid en vitaliteit kan dit indienen bij De Friesland. De winnaar ontvangt een geldprijs waarmee hij of zij het idee kan uitvoeren.

Inzenden voor Het Beste Idee kan tussen 15 augustus en 13 september op de website www.hetbesteideevanfriesland.nl. Een jury buigt zich vervolgens over de ideeën en kiest de beste vijf uit. De bedenkers worden vervolgens door een camerateam van De Friesland gefilmd. De video’s komen de website van De Friesland te staan, zodat het publiek kan stemmen op het beste idee.

Finale op 28 oktober

De stemronde vindt plaats tussen 1 en 14 oktober. De drie meest gekozen ideeën gaan door naar de finale. Op 28 oktober organiseert De Friesland een beweeg- en doefestival FestiVitaal in Heerenveen. Tijdens dit evenement wordt de winnaar gekozen.

De winnaar krijgt 7500 euro om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Met de tweede en derde prijs zijn respectievelijk 5000 euro en 2500 euro gemoeid. Het Innovatiefonds van De Friesland betaalt dit prijzengeld.