Leeuwarden,
16
mei
2020
|
10:20
Europe/Amsterdam

Loop de Elfstedentocht in huis of daarbuiten

Initiatief Leeuwarder Courant en De Friesland daagt wandelaars uit

In de tuin, de woonkamer of op de trap. Wie wil, kan vanaf maandag de Elfstedentocht lopen. Niet de echte langs de elf Friese steden, maar een virtuele. De Leeuwarder Courant en De Friesland organiseren samen deze ‘onzichtbare’ tocht.

Van 18 mei tot en met 6 september wandelen we al stappen tellend met z’n allen de afstand van het Elfstedenpad, dat in totaal 283 kilometer lang is. Iedereen kan meedoen, want je hoeft niet de hele tocht te lopen. Je kunt het in je eigen tijd doen en je eigen route of locatie bepalen, in Friesland maar ook in Amerika of Zuid-Limburg. Het laatste virtuele stukje van de Elfstedenroute naar Sloten kan in werkelijkheid een wandeling naar de plaatselijke supermarkt zijn.

Wandelen fijn en gezond
Als De Friesland vinden we vitaliteit erg belangrijk. Ook in deze tijd dat we veel thuis moeten zijn vanwege de uitbraak van corona. We willen mensen die anders misschien niet zo snel gaan wandelen uitdagen om dit wel te doen. ‘’Wandelen is fijn en gezond. Zeker in de natuur, maar dat hoeft niet per se’’, zegt directeur Steven Hofenk van De Friesland. ‘’En je hoeft ook niet de hele route te lopen. Je kunt ook een deel ervan doen. Niets moet, alles kan. We hopen dat we zeker een paar duizend mensen op de been krijgen.’’

Initiatief Leeuwarder Courant en De Friesland
De virtuele Elfstedentocht is een initiatief van de Leeuwarder Courant en De Friesland. Deelname is gratis. Wandelaars hoeven geen abonnee van de Leeuwarder Courant of verzekerd bij De Friesland te zijn.

In de krant kunnen deelnemers over hun ervaringen vertellen. Met de stappenteller op de smartphone of de gratis app Endomondo kunnen ze gemakkelijk hun stappen en kilometers tellen, die kunnen ze vervolgens delen op www.doejemee.nl/elfstedentocht, de community van De Friesland. Daarop is meer informatie over de virtuele wandeluitdaging te vinden. Deelnemers kunnen zich daar ook aanmelden voor de tocht, of (een) etappe(s) ervan. Elke maandag start een nieuw stuk van de route.

Route Elfstedenpad
WandelNet doet ook mee, ze hebben de route van het Elfstedenpad letterlijk in kaart gebracht. Natuurlijk kun je de route langs de elf Friese steden gedeeltelijk of helemaal lopen, maar doe dit dan wel met inachtneming van de regels van het RIVM. Dus houd bijvoorbeeld voldoende afstand van elkaar.

Over De Friesland

De Friesland heeft zo'n 558.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van het Noorden de gezondste en meest vitale regio te maken.