19
mei
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Partnerschap De Friesland en VNO-NCW Noord uit zich in Vitaliteitsstrijd

‘Vitale en gezonde medewerkers zijn van grote waarde voor de toe­komst van Noord-Nederland’

De Friesland Zorgverzekeraar en VNO-NCW Noord zetten zich samen in om vitaliteit en gezondheid te verankeren in het bedrijfsleven in Noord-Nederland. Een van de eerste acties is de Vitaliteitsstrijd waarbij UCC Coffee Benelux, WLN bv, La Hacienda en Bentacera het komende half jaar gaan strijden om de titel ‘Het vitaalste bedrijf van het Noorden’.

“Vitale en gezonde medewerkers zijn van grote waarde voor de toe­komst van bedrijven. Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van”, zegt Lambert Zwiers, directeur VNO-NCW Noord. “Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.”

Beide organisaties hebben bedrijven in het Noorden opgeroepen om zich aan te melden als deelnemer aan De Vitaliteitsstrijd. “De Vitaliteitsstrijd daagt organisaties uit medewerkers te gaan motiveren om meer te bewegen en gezonder te gaan eten”, zegt directievoorzitter Bert van der Hoek van De Friesland Zorgverzekeraar. “We willen daar een win-win situatie mee creëren. Een vitale maatschappij en fitte en gemotiveerde werknemers.”

Van de tien aanmeldingen koos de jury, bestaande uit Lambert Zwiers, Bert van der Hoek en gezondheidswetenschapper Maarten Jan Stamvier bedrijven uit als wedstrijddeelnemers. Ze krijgen elk 2500 euro om activiteiten te ontwikkelen die de vitaliteit van werknemers verbeteren. Ook krijgen ze het komend half jaar ondersteuning van een vitaliteitscoach. Deze begeleidt de bedrijven bij het verbeteren van de vitaliteit van werknemers.

In november wordt bekend welk bedrijf zich ‘Het vitaalste bedrijf van het Noorden’. mag noemen. Meer informatie over de vitaliteitsstrijd en de deelnemende bedrijven.

De Vitaliteitsstrijd is onlangs geïntroduceerd bij de start van Netwerk Vitale Directies. Dit is een alliantie van directies van bedrijven in Noord-Nederland die de vitaliteit en gezondheid van bedrijven willen vergroten. Regelmatig worden bijeenkomsten georganiseerd om van elkaar te leren en nieuwe kennis en contacten op te doen.