Leeuwarden,
23
januari
2020
|
10:53
Europe/Amsterdam

Rita en Yasmina samen Baas van De Friesland

Basisscholieren starten dag op hoogste etage Achmea-toren

Rita (11 jaar) en Yasmina (12 jaar) uit Leeuwarden zijn vandaag samen Baas van De Friesland. Directeur Steven Hofenk heeft ze vanmorgen van huis opgehaald  en naar het kantoor van De Friesland, in de Achmea-toren in Leeuwarden, gebracht. Ze starten hun dag op hoog niveau in de Panoramazaal van de Achmea toren. Ze zijn daarom vandaag ook letterlijk de hoogste bazen in Leeuwarden.

Na kennismaking met hun nieuwe collega’s van De Friesland denken ze actief mee over vraagstukken van De Friesland. De regionale zorgverzekeraar zet erg in op preventie en gezond leven. De Friesland wil van het Noorden de meest vitale regio van Nederland maken. Wat moet De Friesland doen om kinderen hier bij te betrekken? Hoe zorgen ze ervoor dat kinderen meer gaan bewegen en gezonder gaan eten? Rita en Yasmina gaan hier samen met een paar hun collega’s over nadenken. Ze presenteren hun ideeën aan Steven Hofenk. Samen bespreken ze hoe het verder gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helpen kinderen bewust te maken
Steven Hofenk: “Ik sta mijn stoel graag af voor een dag. Rita en Yasmina willen dokter of manager worden en ik hoop dat deze dag ze wat kan helpen met hun toekomst. Ze krijgen op deze dag inzicht in wat ons bedrijf doet. En wie weet wat de toekomst nog brengt. Ze kunnen ons vandaag in ieder geval goed helpen om mee te denken en te bepalen hoe we hun leeftijdsgenoten bewuster kunnen maken van een vitaal leven.”

De Baas van Morgen
De Baas van Morgen wordt georganiseerd door JINC. Deze landelijke organisatie gaat ervan uit dat ieder kind talent heeft, ook kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Ze helpen kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen krijgen zo jaarlijks de kans om te groeien.

Over De Friesland

De Friesland heeft zo'n 568.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van het Noorden de gezondste en meest vitale regio te maken.