Leeuwarden,
06
juli
2019
|
20:09
Europe/Amsterdam

Succesvol apenkooispel in Leeuwarden

De Friesland sluit introductie nieuwe huisstijl af met groot beweegevenement

Het grote apenkooi XL evenement van De Friesland in de Leeuwarder binnenstad is zaterdagmiddag succesvol verlopen. Honderden, vooral jonge deelnemers waagden zich op het parcours op het Hofplein op jacht naar de meeste bananen, zonder de grond te raken en zonder geraakt te worden door een bal die vanaf de toren werd gegooid.

Een van de ballenwerpers was niemand minder dan Epke Zonderland, meervoudig kampioen aan de rekstok. Hij probeerde vol enthousiasme de deelnemers te raken.

De Friesland wil iedereen in beweging krijgen, het liefst op een zo leuk mogelijke manier. Daarom is gekozen voor dit unieke apenkooispel dat door De Friesland samen met de Avontuur Makers is bedacht. Het evenement was eveneens bedoeld om de nieuwe huisstijl van De Friesland te introduceren, die is eind mei ingevoerd.
Op verschillende plekken in Groningen, Drenthe en Friesland zijn zogeheten pop ups geweest, waarbij zo nu en dan ook Epke Zonderland aanwezig was om deelnemers met ballen te belagen.

‘’We zijn heel blij met het enthousiasme van de deelnemers. Apenkooi is voor de meeste mensen een prettige jeugdherinnering. Je zag mensen soms gewoon weer kind worden tijdens het rennen door de kooi. Beweging is goed voor iedereen, maar als je er ook nog lol aan beleeft, is het des te beter. Mooi om te zien hoeveel mensen we al in beweging hebben gekregen via Apenkooi XL’’, aldus manager communicatie Nancy Bosch.

 

Over De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar heeft zo'n 568.000 verzekerden. De geschiedenis van De Friesland begint in 1815 met de oprichting van het onderlinge zieken- en begrafenisfonds Regt door Zee. De Friesland heeft met een marktaandeel van 60 procent een belangrijke thuisbasis in Friesland. Naast het verzekeren van zorg zet De Friesland zich in voor vitaliteit en gezondheid. We schuiven steeds meer op naar dienstverlening rondom deze thema’s. Dat doen we vanuit het geloof dat mensen elkaar willen helpen om langer gezond en vitaal te leven. En met als doel om van het Noorden de gezondste en meest vitale regio te maken.