02
november
2023
|
12:06
Europe/Amsterdam

Tymen Bults wint FK Tikkertje 2023 tijdens finale in Drachten

Finale FK Tikkertje 2023 Drachten. 1.1MB

Op 1 november 2023 was de grote ontknoping van het Fries Kampioenschap Tikkertje. Van bijna 1000 kinderen bleven er uiteindelijk 48 finalisten over die in de Sluisfabriek in Drachten streden om de felbegeerde titel. Tymen Bults mag zich vol trots Fries Kampioen Tikkertje 2023 noemen! 

Een daverend succes 
Het was de tweede keer dat het FK Tikkertje plaatsvond en het mag opnieuw een daverend succes genoemd worden. In maar liefst 15 Friese gemeenten namen kinderen uit groep 6 t/m 8 deel aan voorrondes die het lokale beweegteam of sportbedrijf organiseerde. De beste twee van iedere voorronde gingen door naar de grande finale op 1 november 2023, waar een felle strijd uiteindelijk moest bepalen wie kampioen zou worden. 

Leuk en laagdrempelig 
Het FK Tikkertje is een goed voorbeeld van het aanbieden van een leuke en laagdrempelige manier om te bewegen. Met een mooie samenwerking tussen Sport Fryslân, De Friesland en de inzet van de buurtcoaches uit alle Friese gemeenten hebben we door middel van dit toegankelijke spel veel kinderen het plezier van bewegen laten ervaren. 

Veel plezier bij iedereen 
Anne Jochum de Vries, directeur van Sport Fryslân is enthousiast over dit gezamenlijke initiatief: “Hoe meer plezier, hoe meer kinderen in beweging komen. En dit is erg belangrijk omdat het de gezondheid van kinderen bevordert, op de korte én lange termijn. Het draagt onder andere bij aan een betere motorische ontwikkeling, bestrijding van obesitas en betere sociale vaardigheden”. 
Cid Berger, directeur De Friesland, voegt daaraan toe: “Wat geweldig dat alle kinderen met zoveel enthousiasme en inzet hebben meegedaan aan dit evenement. Ook ik heb ervan genoten. Naast het FK Tikkertje investeert De Friesland al langere tijd in Sport op Basisscholen en beweeg-activiteiten als Apenkooi XL en het grote James Bond Spel. We doen dat omdat wij ervan overtuigd zijn dat goed bewegingsonderwijs een belangrijke basis vormt voor plezier in sport en een gezonde leefstijl, ook op latere leeftijd.” 

Terugkijken op een mooie finaledag 
Naast de strijd om die felbegeerde titel konden de deelnemers en hun ouders, broertjes en zusjes lekker in beweging komen op het ‘Beweeg- en beleefplein’ om bijvoorbeeld de interactieve X-Wall met beweeggames uit te proberen. De organisatie kijkt terug op een geslaagd FK Tikkertje waarbij weer honderden kinderen vol plezier in beweging kwamen. Dat smaakt naar meer!

Sport Fryslan

Over Sport Fryslân 
Sport Fryslân vindt dat iedereen iedere dag met plezier moet kunnen sporten of bewegen. Of je nu gezond bent of juist door te sporten werkt aan je gezondheid. Van amateursporters tot parasporters en van jong tot oud, Sport Fryslân brengt Fryslân in beweging! Wij werken samen met Provincie Fryslân, Friese gemeenten, clubs en verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheids- instellingen en vrijwilligers. Zo verbinden we de inwoners van Fryslân door de kracht van sport en bewegen en werken we samen aan een vitaal Fryslân. Al bijna 60 jaar.