Leeuwarden,
11
september
2019
|
10:57
Europe/Amsterdam

Vergoeding elektriciteitskosten thuisbeademing geregeld

Patiënten die thuis gebruik maken van mechanische ademhalingsondersteuning hebben recht op een tegemoetkoming in de elektriciteitskosten. Die duidelijkheid was er begin dit jaar nog niet, maar dankzij inspanningen van de zorgverzekeraars heeft het Zorginstituut hier uitsluitsel over gegeven. De precieze hoogte van deze vergoeding wordt nog bepaald. Tot die tijd kunnen verzekerden van De Friesland een voorlopige tegemoetkoming krijgen van 1,44 euro per dag.

Zorgvuldigheid
Omdat het een nieuwe vergoeding betreft is het belangrijk het juiste bedrag vast te stellen. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is hier namens De Friesland en alle andere zorgverzekeraars onder andere met Centra voor Thuisbeademing over in gesprek. Bijvoorbeeld over de verschillende type apparaten en het aantal uren per dag dat een apparaat gebruikt wordt. Zo voorkomen we dat patiënten voor verrassingen komen te staan.

Tegemoetkoming
Tot de exacte vergoeding bekend is, kunnen onze verzekerden een voorlopige tegemoetkoming krijgen van 1,44 euro per dag voor de gemaakte elektriciteitskosten. Het gaat om de kosten gemaakt vanaf 1 januari 2019. Als het definitieve bedrag bekend is passen wij deze tussentijdse tegemoetkoming aan als dit nodig blijkt. Heeft u vragen over deze tegemoetkoming of wilt u dit aanvragen, neem dan contact op met onze klantenservice.