Zeist, Leeuwarden,
21
december
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Website met uitleg basisverzekering

ZN en partners lanceren website met uitleg over basisverzekering. Voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking is er een nieuwe site ontwikkeld: www.uitlegzorgverzekering.nl. Deze nieuwe website legt op eenvoudige wijze uit hoe de basisverzekering werkt.

Beperkte gezondheidsvaardigheden
Drie op de tien Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Het gaat vooral om laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen blijken weinig kennis te hebben van de basisverzekering. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt het belangrijk dat iedereen weet hoe de basisverzekering werkt. ZN heeft daarom samen met Leer Zelf Online, Pharos expertisecentrum gezondheidsverschillen en Zorgverzekeringslijn www.uitlegzorgverzekering.nl ontwikkeld. Deze nieuwe website legt op eenvoudige wijze uit hoe de basisverzekering werkt.

Stap voor stap uitleggen
Gezondheidsvaardigheden zijn de vaardigheden van mensen om gezondheidsinformatie te verkrijgen, te begrijpen en te gebruiken in hun eigen situatie. Dit is voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking niet vanzelfsprekend. Met behulp van de website worden de basisverzekering en aanverwante begrippen zoals het eigen risico, de eigen bijdrage en zorgtoeslag stap voor stap en met voorbeelden uitgelegd.