Leeuwarden,
06
april
2020
|
09:52
Europe/Amsterdam

Zorgverzekeraars bieden zorgaanbieders steunpakket

Wij doen er samen alles aan om zorgaanbieders overeind te houden

De Friesland en alle andere zorgverzekeraars gaan zorgaanbieders financieel compenseren voor inkomsten die zij mislopen tijdens de coronacrisis. Zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij de zorg aan coronapatiënten, krijgen een maandelijkse continuïteitsbijdrage. Zo compenseren ze zorgaanbieders voor een lagere omzet als gevolg van de coronacrisis. Met de bijdrage kunnen ze onder meer hun vaste lasten blijven betalen, zoals personeels- en huisvestigingskosten.

Zorgverzekeraars: ‘Wij doen er samen alles aan om zorgaanbieders overeind te houden’
Met het reddingsplan dat zorgverzekeraars zondag 5 april samen presenteerden om zorgaanbieders continuïteitsbijdragen te betalen, bewerkstelligen ze dat de zorg aan hun verzekerden ook na de coronacrisis geleverd kan worden.

Reddingsplan zorgverzekeraars moet zorgaanbieders in leven houden
Zorgverzekeraars gaan in de komende maanden miljarden euro’s uitkeren om zorgaanbieders overeind te houden. Verschillend per sector krijgen ze 60 tot 85 procent van hun normale omzet als continuïteitsbijdrage. Zo nodig worden die bijdragen al vooruitbetaald.

Op de website van Zorgverzekeraars Nederland is de brief te lezen die vandaag over het steunpakket aan de brancheorganisaties is verstuurd.